Японски омлет с кашкавал - Тамагояки

11/01/2017
Александърот АлександърНовак
"Универсалното ястие - вкусен омлет с леко екзотична нотка, който ще намери много почитатели тук "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 20 гр.
  • водорасли нори - 1 лист
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Счупете яйцата в купичка, добавете сол и пипер и ги разбъркайте добре.

2. Нарежете Нори листа на 3 равни части.

3. Сложете тигана на средна топлина и разтопете маслото, за да не залепва омлета.

4. Добавете 1/3 от яйцата към тигана, точно преди да са напълно изпечени, добавете 1 от листовете Нори и 1/3 от кашкавала.

5. Оформете омлета, като с помощта на шпатула го навиете и избутате в края на тигана.

6. Повторете стъпка номер 4 и 5 още два пъти.

7. Сервирайте с вашия любим сос.

Забележка: Необходим ви е квадратен тиган за Тамагоякиподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар