Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от печени в буркан зеленчуци

Крем супа от печени в буркан зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Крем супа от печени в буркан зеленчуци
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3
"Няма как да не стане божествено вкусна с този аромат на печени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • целина - 1 стрък
  • зехтин - 2 с.л.
  • тиквени семки - по желание
  • хималайска сол - на вкус
  • самардала - на върха на ножа
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям стъклен буркан (1.600) с широко гърло се слагат зеленчуците нарязани на едри парчета), зехтинът и подправките. Долива се вода до ниво над половината на буркана.

Отгоре правим шапка от алуминиево фолио и за по-сигурно го поставяме в малка тавичка - колкото да обхване дъното му. Слагаме в студена фурна и печем за около 1 час.

Изваждаме буркана от фурната и оставяме настрана за около 20 минути. Пасираме.

Сервираме крем супата с тиквени семки за разкош. Ако желаете, може да прибавите крутони, настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: