Болярска пита

11/01/2017
christie24
отchristie24Новак1038
"Ще видите, че си заслужава усилието "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода разтопете маята захарта и солта. След това, добавете трите яйца и белтъка на четвъртото. Постепенно добавете брашното, омесете тесто и го оставете да втаса (около 15 минути).

Втасалото тесто разделете на четири парчета и ги омесете допълнително. Разточете всяко парче на тънка питка.

Питките слагате една върху друга, като всяка намазвате с масло. Поставете ги в намазнена тава. Навийте питките на руло и го усучете, така че да се получи охлюв.

Покрийте тавата с влажна кърпа и оставете тестото да втаса, още 1 час. След това, намажете с разбития жълтък и го печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар