Домашна кълцана луканка с праз

11/01/2017
"Знаете ли кое е най-трудното при приготвянето на тази луканка? Чакането "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 394
  • Преглеждания за месеца695
  • Преглеждания за седмицата178
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 10 кг (от бут или плешка)
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 30 г
  • праз - 4 стръка
  • кимион - 60 г
  • чубрица - 30 г
  • червен пипер - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се накълцва. Омесва се с подправките.

Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото.

Месото престоява 24 часа, като се разбърква 2-3 пъти.

Пълни се в черва.

Окачва се на проветриво място.

След 10-тия ден е готово за консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#202074
Рецептата е страхотна Правим ги почти по същият начин но с мляно месо 5 кг свинско и 5 кг телешко задължително 4 бр праз 40 гр черен пипер 30 гр кимион и 4 гр бахар сол 220 гр чубрица на око две супени лъжици захар червен пипер лют или сладък по избор 30 гр Стават уникални суджуци
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв