Чушки пълнени с кайма и кашкавал

11/01/2017
Нина Ивановаот Нина ИвановаЧирак 1x
"На бас на една студена бира, че това са най-вкусните пълнени чушки, които сте опитвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 10 - 12 бр. големи червени
  • кайма - 700 г
  • кашкавал - 100 г (настърган на ситно)
  • моркови - 2 бр. (настъргани на ситно)
  • домати - 2 бр. (настъргани на ситно)
  • лук - 2 глави (настъргано на ситно)
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • зехтин
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на плънката. Зехтинът се загрява на котлона и в него се слагат лукът и морковите. Разбъркват се на котлона, докато омекнат и се прибавя каймата.

Бърка се продължително, докато сместа стане почти еднородна. След това прибавете бульона и на слаб огън разбърквайте на котлона, докато около половината от бульона се изпари.

След това прибавете доматите, магданозът и чубрицата. Продължете да разбърквате още 10 минути и вдигнете от котлона.

Накрая прибавете кашкавала, който е настърган предварително на най-ситното на рендето. Напълнете чушките със сместа и ги печете 50 минути в загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар