Студена торта с палачинки от черен дроб

11/01/2017
Румянаот РумянаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Пилешки дробчета - 500 г
  • Лук - 2 бр.
  • Моркови - 2 бр.
  • Мариновани гъби - 150 г
  • Чесън - 1 - 2 скилидки
  • Майонеза - 400 г / ако сте на диета може заквасена сметана/
  • Прясно мляко - 220 мл
  • Яйца - 3 бр.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер
  • Олио - 3 - 4 лъжици
  • Магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват дробчетата, яйцата, сол, пипер, брашно, 1 лъжица олио, млякото. Всичко се обърква с лъжица и се пасира до гладка консистенция като за палачинки. Изпичат се в тефлонов тиган 15 палачинки.

В тиган с 3 лъжици олио се запържва до златисто лука, нарязан на кубчета. Добавят се настърганите моркови и се пържи до омекването им. Слага се парчето масло за аромат. Оставя се да изстине напълно. Гъбите се нарязват на кубчета и се добавят към сместа.

Майонезата се подправя с пресован чесън.

Започва да се реди тортата: Слага се палачинка, маже се с майонеза, ръси се по лъжичка от смета, отново палачинка, майонеза, смес и така докато се свършат.

Последната се покрива само със сместа, а с майонеза се намазва и оформя отстрани и се покрива със зеленията.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар