Великденските яйца на баба

14/04/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186662
"Сигурно има десетки начини да боядисате яйцата, но великденските яйца на баба си остават класика "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 954
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца
  • бои - за яйца, безвредни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата трябва да са на стайна температура преди да се сварят. Варят се за около 10-15 минути, като на дъното на тенджерата се слага плат.

Боите се разтварят според указанията на опаковката и във всяка боя се добавя по 1 с.л. олио. Още топли сварените яйца се потапят в боя и след като се извадят се получава приятен мраморен ефект.

По желание може да пуснете яйцата в още 1 или 2 цвята, в резултат на което се получават още по шарени. Подреждат се върху картон. След 30 минути се поливат с вълнен плат, който е леко намазнен с олио.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!