Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Великденски Яйца»Великденските яйца на баба

Великденските яйца на баба

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Великденските яйца на баба1 / 10
14/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Сигурно има десетки начини да боядисате яйцата, но великденските яйца на баба си остават класика"

Необходими Продукти

  • яйца
  • бои - за яйца, безвредни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата трябва да са на стайна температура преди да се сварят. Варят се за около 10-15 минути, като на дъното на тенджерата се слага плат.

Боите се разтварят според указанията на опаковката и във всяка боя се добавя по 1 с.л. олио. Още топли сварените яйца се потапят в боя и след като се извадят се получава приятен мраморен ефект.

По желание може да пуснете яйцата в още 1 или 2 цвята, в резултат на което се получават още по шарени. Подреждат се върху картон. След 30 минути се поливат с вълнен плат, който е леко намазнен с олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: