Сухи пълнени чушки с ориз

11/01/2017
Магдаленаот МагдаленаНовак
"Вкусотии от старите тефтери на баба - хапвайте с удоволствие и оценявайте "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо939
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • Ориз - 1 чаша
  • Олио
  • Сухи чушки
  • Вода
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Чубрица
  • Сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се кромидия лук, слага се направо в тавата където ще се пекат чушките, и се сипва малко олио. Запържвате го докато придобие златист цвят след това измивате ориза и първо без вода се слага при лука като бъркате непрекъснато за около една минута.

Сипвате необходимото количество вода, за да омекне оризът и от време на време бъркате. През това време взимате чушките и махате дръжките и семето, потапяте ги в топла вода да омекнат.

Като оризът е почти готов слагате червен пипер, черен пипер, чубрица на вкус и бъркате. Като е омекнал достатъчно слагате и сол на вкус, разбърквате и махате от котлона.

Като изстине оризът достатъчно, че да не ви гори взимате една малка лъжичка (чаена) и почвате да пълните чушките като едновременно си ги редите в тавата от ориза.

Ако ви остане ориз го разпределяте около чушките. Сипвате малко вода в тавата, малко олио на всяка чушка, посолявате ги и слагате малко чубрица. Слагате във фурната за около половин час на 150 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар