Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета за специални поводи

Гювечета за специални поводи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Гювечета за специални поводи
Снимка: Марияна
2 / 3
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вие пригответе тези вкусни гювечета, а поводи винаги ще се намерят, нали"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • вода - ½ ч.ч
  • гъби - 300 г /пресни печурки/
  • картофи - ½ кг.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • риган - на вкус
  • кашкавал - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си 800 г свинско месо на хапки. Измиваме месото със студена вода. В подходяща тенджерка слагаме малко олио и позапържваме нарязаните хапки месо. Като се позапържи. Разбъркваме докато се пържи месото.

Наливаме ½ ч.ч топла вода и оставяме на тих огън на котлона докато водата изври и омекне месото. Целта е месото е позапържено и меко, но не и препържено и сухо. Като стане готово дърпаме настрана. Почистваме гъбите при необходимост. Измиваме ги. Нарязваме ги на филийки.

В дълбока касерола или тиган слагаме малко олио и позапържваме нарязаните гъби. Разбъркваме докато се пържат гъбите. Използвам гъби печурки. Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на половинки. Слагаме ги да ги варим на котлона в тенджера с вода. Посоляваме.

Проверяваме дали са се сварили с вилица, като бучваме. Като се сварят ги отцеждаме от водата. Нарязваме картофите на големи кубчета. Изсипваме гъбите и картофите при месото и разбъркваме всичко.

Подправяме на вкус със сол, черен пипер, чубрица и риган. Разбъркваме всичко хубаво. Взимаме си 4 бр. битови гювечета и изсипваме но 4 равни части. Настъргваме кашкавала с ренде. Разпределяме го отгоре във всяко гювече.

Печем в студена фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Печем ги с захлупени капачета. Като правя тези вид гювечета паралелно си правя няколко неща по ястието, за да стане бързо. Да ви е сладко! Хапваме с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: