Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с банани и сладко от сливи

Руло с банани и сладко от сливи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Руло с банани и сладко от сливи
Снимка: Марияна
2 / 3
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Добре де, не е руло, триъгълно е, но е толкова вкусно и се приготвя толкова лесно, че е грехота да спорим за стереометрия"

Необходими Продукти

  • сладко от сливи - 1/3 бурканче
  • банани - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • бисквити - 36 бр. квадратни тънки + 2 - 3 бр. малки
  • какао - 1 ч.л.
  • цветни пръчици - 2 малки пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в купа до пухкав крем 125 г масло и ½ ч.ч пудра захар. Прибавяме 1 ч.л какао на прах и разбъркваме. Взимаме си една бисквита и я намазваме със сместа на тънък слой. Залепваме за нея втора. Втората я намазваме със сместа. Така правим и със следващите докато свършат бисквитите.

В права редица върху фолио редим три слепени бисквити, намазваме им края и за тях залепваме още три, намазваме края и залепваме пак три. Така нареждаме запени една до друга четири тройки. По същият начин правим и с залепването на другите бисквити. Трябва да имаме три дълги ленти с бисквити.

Залепваме ги с нанасяне на част сместа една за друга, така че да стане дълга тръба с форма на триъгълник. Затваряме с фолиото да стегне. След като стегне за няколко часа в хладилника го вадим. Оформяме бисквити, които да затворят отворите. Залепваме със маслената смес.

В купа слагаме 1/3 бурканче сладко от сливи. Нарязваме 1 банан на малки парченца. Разбъркваме сместа. Преди за затворим от втората страна пълним сладкиша със сместа от банан и сладко.

Залепваме с другата оформена триъгълна бисквита отвора. Мажем целият сладкиш с маслената смес. Поръсваме с пръчици. Слагаме в хладилника без фолио пак да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: