Пилаф

11/01/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 602
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 500 г Басмати
  • фиде - 300 г
  • масло - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • стафиди - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • орехи - 200 г
  • бульон - 1 бр.
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в тенджера и в него запържваме лука. Добавяме канелата и фидето.

След това прибавяме ориза и счуканите орехи, след което запържваме до покафеняване на фидето.

Добавяме стафидите /предварително накиснати/ и заливаме с разтворения бульон.

Заливаме с вода и задушаваме около 1 час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар