Щрудел с бутер тесто и ябълки

11/01/2017
Драга Мишева
отДрага МишеваЧирак51141
"Сигурно Ева не е знаела тази рецепта да щрудел, щом е изкушила Адам само с ябълка. Не правете нейната грешка - запишете си рецептата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 099
  • Преглеждания за месеца644
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги рендосваме /може и нарязани на кубчета/. Слагаме маслото в тиган и го разтопяваме. Когато е разтопено, добавяме към него ябълките. Оставяме на котлона около 3-4 минути.

След това добавяме орехите, канелата, захарта и стафидите. Отново връщаме на котлона и оставяме докато ябълките не омекнат хубаво. Когато това е готово, махаме от котлона и оставяме в страни до пълно изстиване на сместа.

Когато плънката изстине, разточваме леко бутер тестото. Целта на разточването е тестото да не бухне прекалено много. Изсипваме плънката с ябълки по средата през цялото тесто. В двете страни от плънката до края на тестото разрязваме на ленти. Лентите трябва да са под лек диагонал.

Когато нарежем лентите, започваме да затваряме щрудела като редуваме: завиваме с една лента от лявата страна, после върху нея завиваме с лента от дясната страна....Така докато не затворим целия щрудел.

Повдигнете скарата на печката и сложете хартия за печене пот щрудел. Отгоре намазваме с разбитото яйце и печем около 40 минути на 180 градуса. По желание може да поръсите с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар