Боядисани яйца за Великден

14/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Знаем, че има далеч по-модерни техники за украсяване на Великденските яйца, но ние ви предлагаме да го направите, както са го правили нашите родители "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 586
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • яйца - сварени
  • бои - безвредни за яйца
  • магданоз - стръкчета, може и целина, детелини, здравец
  • тензух
  • конец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата. Накъсайте магданоза на отделни листенца или съцветие от листенца. Може да използвате малки листенца здравец, детелини, листа от целина или други растения, които биха се отпечатали красиво на яйцето.

Вземате мерудийка и я прилепяте плътно към яйцето. Внимателно увивате яйцето в парче тензух или чорапогащник, завръзвайте плата здраво и потапяйте така опакованите яйца в разтворените бои.

След 10 минути отстранете плата и растението. Особено красиви стават яйцата, опаковани в платове на дупки, като например стари потници, дантели и т.н.

Оставете така украсените яйца да изсъхнат върху картон и ги полирайте с намазнен вълнен плат.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар