Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на скара със свежа гарнитура

Пържоли на скара със свежа гарнитура

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Пържоли на скара със свежа гарнитура1 / 2
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 свински вратни
  • картофи - 800 г
  • зелена салата - 1 бр.
  • лук - 4 по - дребни глави кромид
  • моркови - 8 по - тънки
  • масло - кубче
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват леко, посоляват се и се поръсват с лимонов сок и черен пипер. Оставят се да се овкусят за 15-30 минути.

Картофите се задушават, морковите се запържват в малко масло и се гриловат разрязаните на половина главички лук.

Пържолите се изпичат на скара и се оставят за 5 минути в покрит съд, като се намазват с малко масло, докато са още горещи.

Поднасят се с гарнитура от зелена салата и зеленчуци, поръсени с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Чета и се чудя, аз ли не разбирам какво е свеж зеленчук или авторът нещо се е объркал? За какво са тези картофи, моркови и лук, преминали термична обработка-нали е "Пържоли със свежи зеленчуци"? Какъв е смисълът на тази рецепта? Въпросът ми е и към администраторите на сайта-нали се проверяват рецептите преди да се пуснат, това е просто безмислено.
20.01.2019 21:40