Свински врат ветрило

11/01/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38734344
"Търсите нещо лесно за приготвяне, вкусно и ефектно, с което да шашнете гостите си - това е вашето ястие!"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 885
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 цяло парче
  • домати - 2 - 3 едри месести
  • кашкавал - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху цялото парче месо се правят разрези на 6-8 места, за да се разтвори като ветрило. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус.

Слага се да се пече в умерена фурна до полуготовност.

На същия брой парчета, колкото са разрезите върху месото, се нарязват кашкавалът и доматите на по-дебели кръгове.

Слага се във всеки разрез на месото по парче домат и резен кашкавал. Връща се във фурната да се допече.

Гарнира се с печени картофи. За по-интересен вкус може месото да се поръси с малко портокалов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!