Картофен огретен със сметана

11/01/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
"Точно като малката черна рокля - тази рецепта за картофен огретен е истинска класика "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 696
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета, а лукът - на много ситно. Десетина кръгчета картофи се отделят, а останалите се разбъркват с лука.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а пушеното сирене се нарязва на малки парченца. Половината кашкавал се отделя, а останалият се смесва заедно със сиренето с картофите.

Яйцата се разбиват с млякото и сметаната и се заливат картофите. Поръсва се с мащерка, черен пипер и сол на вкус.

Разбърква се добре и се прехвърля в намазана с олио тавичка. Най-отгоре се подреждат като ветрило останалите картофи и се поръсва с отделения кашкавал.

Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petya Keranova
Petya Keranova
16.01.2017 13:34
Рецептата е добра, доста богата и затова този огретен е подходящ за основно ястие.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв