Предястие с аспержи

11/01/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач34333264
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 048
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се бланшират за няколко минути в посолена вода, като преди това се отстранява около 1 см от долната част.

Двете пиперки се нарязват на ивици по дължина, шунката на квадрати, а пармезана на ленти с помощта на белачка за картофи.

Прави се дресинг от зехтина, лимоновия сок, черния пипер и сол на вкус.

В продълговато плато се нарежда пармезанът, залива се с част от зехтина и отгоре се аранжира, като се редуват стръкове аспержи и ивици шунка.

В единия край се слага последната цяла пиперка, а върху зеленчуците се разпределя шунката. Отново се овкусява с дресинга.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар