Пита с кайма, гъби и кашкавал

11/01/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Каймата се запържва с подправките, добавят се нарязаните гъби и се разбърква 2-3 пъти. Похлупва се и се отстранява от огъня, за да се позадуши.

Омесва се меко тесто от посочените продукти. Разделя се на две топки, като едната е по-голяма, за да покрие дъното на тавата и да излиза извън нея.

Тестените топки се разточват на две кори и се покрива дъното на намазнена тава с по-голямата. Разстила се плънката, поръсва се с настъргания кашкавал и се завиват краищата на кората, като се прищипва тук-там.

Плънката се покрива с втората кора. Намазва се с разбит жълтък.

Слага се в загрята на 50 градуса фурна и когато питата се надигне, фурната се увеличава на 150 градуса и се допича.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар