Пълнена пуйка с ябълки и сушени плодове

11/01/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне130 мин.
Готвене160 мин.
Общо290 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива и подсушава. Натрива се отвън и отвътре със сол и черен пипер. Оставя се да престои 1 час.

Сушените сливи се накисват във виното за половин час.

Ябълките се нарязват на кръгове и полумесеци според големината им. Задушават се за 2-3 минути в маслото.

Добавят се стафидите, накиснатите сини сливи заедно с виното, целите скилидки чесън, нарязаният лук и подправките на вкус. Задушава се още 5 минути под капак.

Пуйката се пълни с ябълковата смес (оставят се няколко ябълки и скилидки чесън за гарниране при сервиране). Пуйката се зашива, покрива се с фолио и се пече на 200 градуса около 2. 5 часа.

Фолиото се маха и се допича до златисто, като от време на време пуйката се маже с масло.

По желание може да се добавят на подноса и запечени картофи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар