Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Маймунски хляб-пица

Маймунски хляб-пица

Pepka BojidarovaPepka Bojidarova
Новак
1945
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета
"Дали само на нас ни се струва, че това ще бъде най-вкусното нещо, което ще хапнем днес?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 700 г бяло
  • хладка вода - 200 мл
  • готварска сметана - 150 мл
  • мая - 1/2 кубче жива
  • зехтин - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • белтък - 1 яйце и един
  • За потапянето на тестените топчета
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • зехтин - 1 непълна к.ч.
  • босилек - 2 щипки сушен
  • чубрица - 2 щипки
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • Плънка
  • кашкавал - 150 г
  • шунка - 100 г
  • свинско месо - 200 г запържено до готово
  • жълтък - 1 бр.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се сипват 3-4 супени лъжици от водата, щипка захар,

1 ч.л. брашно, което се оставя да шупне 15 минути.

Замесвате тестото и го оставяте да удвои обема си, след което разточвате обга с дебелина 2 см, късате малко парченца, колкото орех, потапяте в сместа с лютеницата и зехтина и така редите един ред.

След което изсипвате по-голямата част от плънката, отгоре продължавате с топчетата.

Когата сте готови с реденето и ви е останало от сместа с лютеницата, разбърквате я с жълтъка и заливате отгоре:)

Печете 45-50 минути на 180 градуса с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: