Пиле с кисело зеле

06/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Класическа рецепта за най-вкусното пиле, която непременно трябва да опитате!"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 647
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле с дреболийките
  • зеле - 1 кисела зелка, малка
  • моркови - 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - около 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го натрийте с малко сол и черен пипер. Загрейте малко мазнина в тиган и запържете дреболийките.

Щом се запържат, извадете и ги накълцайте. В същия тиган добавете още малко мазнина и запържете ситно нарязания или настърган морков. Добавете дреболийките и овкусете с малко сол и червен пипер.

Прибавете накълцаното зеле и разбъркайте. Похлупете и оставете леко да се задуши. След това добавете още сол и черен пипер, кима и чубрицата.

Зелето се прехвърля в намазнена тава, а отгоре се разпределя порционираното или цяло пиле. Пече се в предварително загряна умерена фурна до готовност на пилето. По желание може да долеете малко зелев сок в тавата.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар