Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба на скара със зелена гарнитура

Риба на скара със зелена гарнитура

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Риба на скара със зелена гарнитура1 / 2
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 стека (сьомга, риба тон или бяла риба)
  • зелен фасул - 200 г френски
  • спанак - 100 г бейби
  • рукола - 100 г салата
  • зехтин - 8 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • лимон
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се смесва с балсамовия оцет, малко смлян черен пипер и сол. Намазват се стековете с тази марината и се оставят 30 минути в хладилника.

През това време се бланшира зеленият фасул във вряща подсолена вода за 2 минути. Прецежда се и се слага в купа със студена вода за 1-2 минути, за да запази цвета си.

Руколата и бейби спанакът се измиват и подсушават. Поръсват се с лимонов сок.

Рибните стекове се изпичат върху сгорещена скара или сух грил тиган за по 3-4 минути от всяка страна. Трябва да се внимава рибата да не се препече, достатъчно е само грилът да се отпечата отгоре й, за да остане сочна отвътре.

Стековете се поднасят топли, върху кръгчета лимон и със свежа салата за гарнитура от бейби спанак, рукола и зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: