Морковена диетична торта

11/01/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"И... нобеловата награда за кулинария се присъжда на автора на тази рецепта за неустоимо вкусна и диетична морковена торта "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 601
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смилат в блендер. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се настъргват на едро ренде. Бананите се намачкват. Сушените плодове се нарязват на не много едри парчета - стафиди/червена боровинка - можете да сложите и цели.

Всички съставки за основата се смесват и се объркват добре. Ако е прекалено рядка сместа, добавете още малко овесени ядки или сушени плодове. Текстурата трябва да е мека, но плътна.

Подгответе тавичка (ок. 24 см) с падащ борд, застелете с хартия за печене. Разпределете основата за тортата, като оформите и борд. Приберете в хладилник.

Желатинът се слага в малко вода и се оставя да набъбне. Процедирайте с него както е описано на опаковката.

Морковите се сваряват в 1 л. вода - варят се до пълното абсорбиране на водата. Пасират се, добавят се нишестето, маслото, захарта и индийското орехче - пасира се още веднъж. Прибавете желатина и разбъркайте.

Изсипете крема върху основата и отново приберете в хладилника. Оставете да стегне една нощ. По желание, можете да украсите със смлени ядки, по Ваш вкус или ситно нарязани сушени плодове.

Забележка: Ако желаете да е по-стегнат крема, можете да сложите 2 желатинаподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар