Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави хлебчета на възелчета по специален начин

Пухкави хлебчета на възелчета по специален начин

АлександърАлександър
Новак
131003865
Пухкави хлебчета на възелчета по специален начин
Снимка: Александър
2 / 8с Видео
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
90 мин.
Порции
9
"Хлебче за теб, хлебче за мен, хлебче за мен .... няма да искате да ги споделите с никого, толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 400 г
  • вода - 250 мл топла
  • захар - 65 г
  • олио - 20 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 пакетче
  • Тайна стъпка
  • вода - 650 мл топла
  • сода бикарбонат - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към водата за тестото се прибавят 1 ч.л. захар и мая. Разбърква се и получената смес се оставя за десетина минути. В отделен съд се миксират пресятото брашно, солта и захарта.

Оформя се като кладенче и в него се поставят маята и мазнината. Получената смес първоначално се бърка с вилица, а след това се замесва с ръце. Добитото тесто се оставя разполага в купа, намазнена с олио. Завива се с фолио и се оставя в топло помещение за около час.

В отделен съд содата бикарбонат и топлата вода се миксират. Получената смес се оставя встрани. Фурната се загрява на 230 градуса, а тавата, в която ще се пече, се застила с хартия за печене. Втасалото тесто се разделя на 12 парчета, които се връзват на възелче. Всяко се потапя в сместа със содата. Пекат се около 12 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Anelia Kirkova-Georgieva
Anelia Kirkova-Georgieva
С толкова много захар станаха като кифли. Не са по нашия вкус. :(
24.07.2017 23:16
1
Anelia Kirkova-Georgieva
Anelia Kirkova-Georgieva
Здравейте!
Хареса ми идеята, но каква мая се слага и колко гр.? Благодаря
22.07.2017 21:58
Борислава Котупова
Борислава Котупова
Много лесни за приготвяне, пухкави и вкусни хлебчета! Вчера ги правих по вашата рецепта, но ги вързах малко различно. Днес им добавих натрошено сирене и пак се получиха перфектно! Благодаря за рецептата!
23.01.2017 16:59
3
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Връщам се да споделя, че си забърках набързо. В миксер. Много са хубави, лесно се правят, меки и вкусни. Поръсих ги с едра сол за Претцели. Ще кача две снимки, може би не са толкова красиви, както на оригиналната рецепта, но не се усетих, че тестото при мен беше малко меко, работеше се, но трябваше да добавя още малко брашно за да запазят още по-добре формата си.
Благодаря!
11.01.2017 22:21
3
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Много хубава и лесна рецепта. Видеото ми беше необходимо да си изясня как да завържа тестото. Браво!
11.01.2017 17:29
1