Полски бял борш

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516721
Полски бял борш
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • наденица - 450 г пушена
  • масло - 2 с.л
  • чесън - 4 бр.
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 гл.
  • картофи - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • риган
  • сметана - 300 г
  • брашно - 40 г
  • хрян - 40 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 40 г
  • магданоз - 20 г
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 1.5 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копърът, магданозът и чесън нарязваме на много ситно, празът и лукът нарязваме на кръгчета. Обелените картофи се нарязват на кубчета 2. 5 см. Пушената наденица и нея нарязваме на кръгчета около 2.5 см., изсипваме половин литър вода в голяма тенджера и оставяме да заври, след това намаляваме котлона и готвим 30 мин.

Когато е готова наденицата я извадете от тенджерата. И в бульона от наденицата слагаме масло, чесън, лук и праз и варим 15 мин. След това добавяме картофите, риган и дафинов лист.

Гответе около 30 минути или докато са готови картофите и след това пасираме. В купа разбиваме брашното и сметаната като добавим и 100 мл от бульона. Сместа се изсипва в супата, разбърква се и се готви още 5 мин.

Наденицата добавяме към супата с настърганият хрян. Подправете със сол и черен пипер, изсипва се в купа и се украсява с яйца нарязани на половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: