Картофени милинки

11/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват. Запазва се 250 мл от водата, в която са варени. Още топли се намачкват на фино пюре.

Маята и захарта се разтварят в 50 мл вода (използвайте топлата вода от сварените картофи). Оставете да се активизира маята.

В подходяща тава (с диаметър мах 30 см.), пресейте брашното, добавете солта, половината разтопено масло, картофеното пюре, дребно нарязания лук. Налива се от водата на варените картофи и се замесва лепкаво тесто, като периодично се мажат ръцете с масло за по-добро омесване.

Покрийте тестото и оставете да втаса на топло за 1 час - аз включвам фурната на 40 градуса, пъхам тавата вътре и чакам, докато тестото започне "да прелива".

След като достигне този стадий, изваждам от фурната и пристъпвам към оформянето на милинките. С намаслени ръце се правят малки топчета, които се редят в намаслена кръгла тава с диаметър 30 см. Оставете на топло, за да втаса отново (докато удвои обема си).

В купичка смесете галетата, брашното и солта и поръсете върху милинките. Залейте с останалото разстопено масло (ок. 2-3 с.л.) и сложете милинките да се пекат на 190 градуса за 30-35 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар