Баница с праз и кайма

06/03/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Имате ли си любима рецепта за баница с праз и кайма? ... Вече имате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 885
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет точени
  • яйца - 2 броя
  • масло - 50 г краве
  • За плънката
  • кайма - 500 г микс свинско и телешко
  • праз - 2 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.

Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. в единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.

Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала.подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Нина
Нина
10.03.2015 15:14
Днес направих баницата, но сложих 250гр. гъби, 250гр кайма и една шепа ориз. Стана страхотна! Поздравления за рецептата :)
1
2
Севда Якова
Севда Якова
04.03.2014 13:04
Аз правя редена...ще пробвам на руло...
0
2
Марияна Тодорова
Марияна Тодорова
17.11.2013 08:37
Днес ще я пробвам,предполагам,че ще стане перфектна
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв