Кюфтенца в гювеченца

12/01/2017
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Сделка на деня от вас бирата, от нас кюфтета!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 329
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с нарязания на ситно лук. Добавете яйцето, галетата и подправките. Омесете добре и оставете в хладилника, докато приготвите соса.

Нарежете лука и чесъна. Запържете в сгорещено олио. Добавете паприкаша, предварително пасиран и подправките. Оставете соса да ври около 15-20 минути или докато остане почти на мазнина. Свалете соса от котлона.

Извадете каймата от хладилника. От нея оформете 20 малки топчета. Оваляйте ги в брашно и разпределете по 5 бр. във всяко гювече (намаслено). Разпределете соса върху тях.

Запечете гювечетата на 200 градуса за около 20 минути.

В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте. Извадете гювечетата от фурната. Разпределете сместа върху кюфтенцата и върнете обратно във фурната за 10 минути или докато се запече.

Сервирайте гювечетата поръсени с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар