Оризови спагети със сьомга, броколи и сметана

12/01/2017
Иввот ИввНовак
"Едно императорско ястие, което обаче няма да се сготви само - затова запретвайте ръкави и помагайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • оризови спагети - 250 г
  • сьомга - 250 г
  • броколи - 250 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 150 гр.
  • готварска сметана - 100 мл течна
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - за поръсване

Начин на приготвяне

Пригответе спагетите във вряща вода за няколко минути, докато омекнат.

Нарежете сьомгата на кубчета, поръсете със сол и черен пипер и я запържете в маслото до лек златист цвят, като прибавите и ситно нарязания кромид лук.

Бъркайте внимателно, за да не се раздели месото. Накрая сложете чесъна и сметаната.

Намалете котлона и оставете да покъкри 3-4 минути. Накрая добавете броколите за около 2 минути, за да се задушат малко.

Изсипете при сварените оризови спагети и разбъркайте.

При сервиране поръсете със пармезан.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар