Мандраджийски банички

12/01/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42165933191
"Толкова богати, толкова вкусни, това може да са само мандраджийски банички "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 017
  • Преглеждания за месеца633
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.

1. В купа се разбиват яйцата и прясното мляко;

2. В друга купа се разбърква сметаната, содата, брашното. Прибавят се и половината от предварително разбитите яйца. Другата половина се оставя настрани;

3. Сиренето се раздробява. Кашкавалът се настъргва;

4. Взима се една кора, намаслява се много добре с четка и върху нея се поставя още една кора, която също се намаслява. Равномерно се поръсва с кашкавал, сирене и от сметановата смес. Навива се на руло и се завъртява като охлюв. Поставя се в тавата.

5. Същото се прави и с останалите кори. Поставят се на разстояние помежду им в тавата. Намазват се обилно с масло.

6. Пече се на 200 градуса за 10-15 мин , изваждат се и обилно се намазват с останалата половинка от яйцата. Допичат се до хубаво зачервяване.

Източник: Кулинарен блог Ева Тонева

Забележка: Разтопеното масло би могло да се намали до 125 г за сметка на заквасената сметана, която според мен би могла да е от 200 г.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Няма нещо, което да го няма - всичко има в тези банички!!! Много са апетитни!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв