Мандраджийски банички

12/01/2017
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
"Толкова богати, толкова вкусни, това може да са само мандраджийски банички "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 230
  • Преглеждания за месеца4181
  • Преглеждания за седмицата2414
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.

1. В купа се разбиват яйцата и прясното мляко;

2. В друга купа се разбърква сметаната, содата, брашното. Прибавят се и половината от предварително разбитите яйца. Другата половина се оставя настрани;

3. Сиренето се раздробява. Кашкавалът се настъргва;

4. Взима се една кора, намаслява се много добре с четка и върху нея се поставя още една кора, която също се намаслява. Равномерно се поръсва с кашкавал, сирене и от сметановата смес. Навива се на руло и се завъртява като охлюв. Поставя се в тавата.

5. Същото се прави и с останалите кори. Поставят се на разстояние помежду им в тавата. Намазват се обилно с масло.

6. Пече се на 200 градуса за 10-15 мин , изваждат се и обилно се намазват с останалата половинка от яйцата. Допичат се до хубаво зачервяване.

Източник: Кулинарен блог Ева Тонева

Забележка: Разтопеното масло би могло да се намали до 125 г за сметка на заквасената сметана, която според мен би могла да е от 200 г.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Няма нещо, което да го няма - всичко има в тези банички!!! Много са апетитни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв