Пай с бутер тесто

06/03/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Заетите домакини, които нямат време да месят тесто, винаги могат да приготвят пай с бутер тесто и пак да оберат овациите на гостите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 004
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 2 листа
  • плодове - 3 - 4 броя ябълки или твърди нектарини
  • орехи - 120 г натрошени
  • мед - 3 с.л. пълни
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • яйца - 1 брой, за намазване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките или ги нарежете много ситно. Ако използвате нектарини, ги наситнете. Разбъркайте ги с орехите, канелата и индийското орехче.

Прехвърлете ги в тенджера и сложете на котлона да се задушат, като добавите и меда.

Намазнете леко тавичка и сложете 1 лист бутер тесто, като трябва да се подават краищата от стените на тавата.

Сипете плънката и прегънете краищата отгоре. Втория лист бутер тесто нарежете на тънки ленти, които трябва да наредите като решетка отгоре на пая.

Намажете пая с разбито яйце с малко вода. Сложете пая с бутер тесто да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса до порозовяване.

Изстиналия пай поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нели
Нели
26.09.2015 22:22
Аз бих предложила от рецептата да се махне индийското орехче,а на мястото на меда да се сложи 1 чаена чаша захар. Мисля че това е по-добър вариянт....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв