Ризото с манатарки и скариди

12/01/2017
Иввот ИввНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтопете масло в тиган, добавете накълцания лук и чесън. След като се запържат леко, добавете нарязаните гъби и накрая ориза, разбърквайте добре, докато се смесят всички съставки и след това добавете виното.

Щом се изпари виното, подправете със сол и черен пипер и сипете гъбения бульон. Трябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо.

Добавете пармезана и разбъркайте. Махнете от котлона и поръсете с няколко капки олио, разбъркайте и покрийте за няколко минути да почине и да се смесят съставките.

Скаридите ги бланширайте във вряща вода за около 3 минути, след това ги прибавете към ризотото.

Разбъркайте добре и сервирайте с настърган пармезан отгоре .

Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар