Ризото с манатарки и скариди

12/01/2017
"Духът на Италия в една уханна чиния с ризото "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 пак. за ризото
  • манатарки - 200 г
  • скариди - 200 г
  • гъбен бульон - 300 мл
  • вино бяло - 150 мл
  • пармезан - 50 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидки
  • масло - 50 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете масло в тиган, добавете накълцания лук и чесън. След като се запържат леко, добавете нарязаните гъби и накрая ориза, разбърквайте добре, докато се смесят всички съставки и след това добавете виното.

Щом се изпари виното, подправете със сол и черен пипер и сипете гъбения бульон. Трябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо.

Добавете пармезана и разбъркайте. Махнете от котлона и поръсете с няколко капки олио, разбъркайте и покрийте за няколко минути да почине и да се смесят съставките.

Скаридите ги бланширайте във вряща вода за около 3 минути, след това ги прибавете към ризотото.

Разбъркайте добре и сервирайте с настърган пармезан отгоре .

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар