Домашен пълнозърнест хляб

06/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Погрижете се за здравословното меню на семейството си с наша помощ и този вкусен домашен пълнозърнест хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 953
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пълнозърнестото и ръженото брашно с 2-3 чаши от бялото. Водата смесете с олиото, солта, захарта, маята и бакпулвера, докато шупне.

Направете кладенче в брашното и сипете сместа с маята. Замесете постепенно меко тесто, като при нужда се добавя още брашно.

Разделете тестото на 4 части и ги поставете втасат за половин час, докато удвоят обема си. Разпределете частите в продълговати намазнени форми или направете овален хляб в кръгла тава, не много голяма. Поръсете хляба с овесени ядки.

Всеки хляб се изпича за около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар. При нужда проверявайте готовността с клечка.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мони
мони
29.11.2012 20:41
супер
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв