Телешко с праз и гъби

12/01/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"За перфектното телешко - пригответе глинен гювеч и се запасете с търпение. Готвач.БГ препоръчва да го поднесете с домашно винце и да си хапнете с наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо486
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • гъби - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца, и гъбите нарежете на четири.

Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 220 и печете 120 минути.

След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Kragis3
Kragis3
12.01.2017 13:20
Лесно и вкусно. И телешкото няма никакъв шанс да остане твърдо. Добавих обаче и малко червен пипер.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв