Празеник от баба

12/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2081250
"Останат ли ви няколко стръка праз, непременно опитай те бабината рецепта за празеник - пръстите ще си оближете "
Приготвяне55 мин.
Готвене50 мин.
Общо105 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 901
  • Преглеждания за месеца1883
  • Преглеждания за седмицата467
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • топла вода - 2 ч.ч.
  • мая - 30 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • праз - два големи стръка
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 3 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънка:
Измиваме и почистваме двата стръка праз, като ги нарязваме на не много ситно. Запържваме ги, докато леко омекнат, прибавяме сол на вкус, черен пипер и червен пипер. Веднага след това прибавяме брашното, размито с 1/2 ч. чаша вода, и разбъркваме добре. След като поври за около 5 минутки, плънката е вече готова и я отнемаме от котлона.

Тесто:
Месим средно меко тесто и след като то втаса, го разделяме на две равни части. И двете парчета от тестото разточваме много добре с еднаква ширина. Вземаме една тава, хубаво я намазваме и поставяме едното разточено тесто. Прибавяме цялата плънка с праза и хубаво заравняваме. След това слагаме второто разточено тесто върху плънката. Празеникът се пече в незагрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар