Вита баница с кайма

12/01/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2362837192
"Усетите ли аромата на нещо наистина вкусно, да знаете, че това е нашата баница с кайма "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 665
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • одрински кори - 1 пакет
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава /голяма/
  • морков - 2 бр.
  • доматен сок - 100 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки кубчета лука и морковите и ги запържете в маслото. Когато лукът стане прозрачен, добавете кайма.

Когато каймата е почти готова, овкусете с подправките /сол, черен пипер и кимион/ и добавете доматения сок.

Пържете до готовност. След това намажете всяка кора с разтопено масло и сложете от плънката.

Завийте на руло и наредете в намазнена тавичка.

Разбийте яйца, добавете газираната вода и залейте баницата.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин или до получаване на приятен загар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар