Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци в масло

Зеленчуци в масло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зеленчуци в масло1 / 2
07/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вкусни зеленчуци с масло - желан гост на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • броколи - 5 - 6 малки розички
  • карфиол - 6 розички
  • чушки - 2 броя зелена и червена
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л. сух
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте броколито, карфиола и нарязания морков за 30 секунди в кипяща вода. След това добре отцедете.

Загрейте маслото в дълбок и голям тиган и запържете едро нарязания лук, добавете морковите, нарязаните гъбки и похлупете съда за 5 минути.

След това добавете всички останали зеленчуци - нарязаните чушки, карфиола и броколито. Разбъркайте добре и захлупете.

След 6-7 минути добавете подправките и оставете още 3-4 минути на котлона. Може да използвате зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

6mudla
6mudla
Идеята беше да е като гарнитура, но стана толкова вкусно че го ядох като основно :)
13.12.2018 14:02
5