Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с варено яйце

Питки с варено яйце

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Питки с варено яйце
Снимка: Илияна Димова
1 / 9
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Питки-чудо - няма да преувеличим като кажем, че направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйце - 1 бр. прясно
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - колкото е необходимо
  • за плънка
  • майонеза - 2 ч.л.
  • яйце - 1 бр. варено
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • сирене - 2 с.л. настъргано
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като разбиваме яйцето (1 бр. по-голямо) с щипка сол и олио (3 с.л.). Разделяме разбитото яйце на две и едната част заделяме за плънката.

Към другата част яйце прибавяме смесени бакпулвер (1 к.л.), кисело мляко (1 к.ч.), вода (1/2 ч.ч.).

Прибавяме брашно, колкото поеме за меко еластично тесто. Оставяме тестото завито за 5-10 минути на стайна температура и разточваме върху набрашнена повърхност с дебелина 5 мм и изрязваме кръгчета.

Приготвяме плънката, като към разбитото заделено яйце (1/2 бр.) прибавяме настърган кашкавал (4 с.л.), настъргано сирене (2 с.л.), майонеза (2 ч.л.).

Разбъркваме получената смес и разпределяме върху питките. Вареното яйце настъргваме ситно и слагаме върху плънката. Поръсваме със шарена сол.

Подреждаме питките в тава върху хартия за печене намазана с мазнина. Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: