Маринован чернокоп

12/01/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5152514923
"Много работа е, но всеки буркан маринован чернокоп се равнява на една незабравима вечер с приятели "
Приготвяне50 мин.
Готвене3 мин.
Общо53 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 096
  • Преглеждания за месеца640
  • Преглеждания за седмицата315
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чернокоп
  • вода - 10 части
  • сол – 1 част
  • бахар – по 2 зърна на буркан
  • дафинов лист – по 1 лист
  • черен пипер – 5.6 зрънца
  • копарено семе - пожелание
  • оцет – да покрие рибата
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е изпробвана и става много вкусна риба.

Почистваме си чернокопа. Махаме главите и опашките. Режем го на големи парчета. Ако желаем, можем да го оставим цял /цяло тяло, без да го режем на парчета/ без главите и опашките.

Слагам в дълбок съд 10 части вода и 1 част сол. Частта зависи колко килограма риба ще правим.

Измиваме си рибата с вода. Слагаме рибата в съда. Саламурата трябва да я покрие и малко над нея. Три пъти по 12 часа се сменя саламурата. После 12 часа рибата я държим само в оцет - толкова, че да покрие рибата.

След като сме я държали 12 часа, я подсушаваме с чиста кърпа. Трябва рибата хубаво да се отцеди. Измиваме буркани, като бройката зависи колко килограма риба имаме. Редим плътно рибката в бурканите.

Слагаме в бурканите по 2 зърна бахар 5-6 зърна черен пипер, 1 бр. дафинов лист и пожелание копарено семе.

Запържваме олио в тиган на котлона, но много запържваме, трябва да пуши. Дърпаме го. Оставяме олиото до поизстине.

Поливаме рибката в бурканите с олиото. Затваряме добре бурканите с капачки.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар