Банички на розички със сирене

12/01/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"На такъв вкусен букет от банички-розички никой не може да устои "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо999
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница – 1 пакет
  • сирене – 400 г
  • яйца – 4 бр.
  • газирана вода – 80 мл
  • кисело мляко – 200 г
  • сода за хляб – 1 щипка
  • сол – 1 щипка
  • олио - за поръсване на всяка от корите
  • олио - 3 с.л за мазане на тавата
  • олио – 4 с.л. за сместа
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме корите на две части. Вземаме една кора и я поръсваме с олио и върху нея поставям втора кора. Втората кора и тя се поръсва с олио.

Натрошаваме сиренето с вилица в чиния. Разнасяме сирене върху корите, които сложихме една върху друга. Върху натрошеното сирене слагаме още една кора. Напръсква се с олио. Слага се пак кора напръсква се с олио и със сирене.

Всичко се повтаря до изчерпване на ½ от корете. Навиваме корите, които разположихме една върху друга, на руло. Режем така образуваното навито руло на малки рулца с ширина 3 см.

Намазваме тава с олио и нареждаме нарязаните малки рулца с отвора нагоре. Същата процедура се повтаря и с другата ½ от корите. Плътно подреждаме всички рулца в тавата.

В купа разбиваме 4 бр. яйца с киселото мляко. В киселото мляко сме сложили 1 щипка сода за хляб да шупне. Добавяме в купата и газираната вода и олио. Прибавяме малка щипка сол. Разбъркваме.

Поливаме рулцата, които наподобяват на розички, със сместа равномерно навсякъде с лъжица. Върху всяка една от розичките си слагаме и малко масло.

Слагаме така приготвената тава във фурна, загрята предварително, и печем на 180 градуса до готовност и изпичане.

Да ви е сладко!

Получават се вкусни банички на розички.

Рецептата е от кулинарно списание Вкусотии в чинии.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар