вторник, 16 септември

Кисело зеле с ориз в гювеч

Публикувана от:
Видяно: 5 457 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Зеленчукови ястия
Рецепта за Кисело зеле с ориз в гювеч
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средна кисела зелка
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 250 - 300 г
  • бульон - 4 - 5 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • карамфил - 1 - 2 зрънца
  • сол
  • олио - 150 мл

Приготвяне на Кисело зеле с ориз в гювеч

Зелето накълцайте и го сложете в гювеча. Полейте го с малко олио, поръсете с малко от всички подправки и разбъркайте.

Загрейте още малко мазнина в съд на котлона и запържете леко ситно накълцания лук. Добавете предварително измития и отцеден ориз и разбъркайте с дървена шпатула, докато и той се запържи.

Овкусете и него в подправките, добавете към зелето и разбъркайте. Доматеното пюре разредете в топъл бульон (пилешки или зеленчуков) и залейте всичко в гювеча с течността.

Похлупете и сложете да се пече за 40 минути на силна фурна, а после още 1 час на малко по-слаба. Накрая махнете капака и запечете до загар.

3.8 от 9 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и лесна рецепта за Кисело зеле с ориз в гювеч. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни категории за Кисело зеле с ориз в гювеч. Доказани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Кисело зеле с ориз в гювеч в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.