Богата бисквитена торта

12/01/2017
Дариати
отДариатиНовак4054
"А вие си мислехте, че това е обикновена бисквитена торта?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 427
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 3 пакета тънки без дупка
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг - 2 пакета с вкус ванилия
  • захар - 8 с.л.
  • крема сирене - 400 г
  • краве масло - 250 г
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • сладко от боровинки - 200 г (конфитюр) или ягоди
  • За глазурата
  • млечен шоколад - 100 г
  • краве масло - 50 г (течна сметана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема, като сваряваме пудинга с прясното мляко и 8 с.л. захар.

Разбиваме крема сиренето с пудрата захар до пухкав крем. Прибавяме омекналото масло и бъркаме до хомогенизиране.

Към масления крем прибавяме крема от пудинг на части и смесваме внимателно.

С малко от получения крем мажем дъното на форма с откопчаващ се ринг. Редим ред бисквити и покриваме с крем. После пак ред бисквити и крем, а върху него поставяме от сладкото.

Покриваме с бисквити и крем. След последния слой крем отново мажем сладко и покриваме с шоколадова глазура.

Глазурата се приготвя като се разтопят шоколадът и маслото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар