Наденица със зрял боб и чушка

12/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф709446964
"Важно е да запомните - без чушка може да приготвите този боб, но без наденица - в никакъв случай "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • наденица - 3 бр.
  • зрял боб - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави нарязани на ситно
  • праз - 1 стрък, нарязан на колелца
  • червена чушка - 1 голяма, нарязана на лентички
  • домати - 1 ч.ч. ситно нарязани или консерва
  • универсална подправка - 1 с.л. от сухи зеленчуци
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит боб варим за около десет минути. Изхвърляме му водата, наливаме друга и варим до омекване на боба.

В дълбока тава нагряваме олиото и запържваме лука, праза и чушката за около шест минути.

Добавяме наденицата и запържваме заедно със зеленчука за още 3-4 минути.

След това добавяме сварения боб и разбъркваме добре. Накрая сипваме доматите и сухата зеленчукова подправка.

Когато ястието ни заври, прибавяме червения пипер и посоляваме, като внимаваме със солта, защото наденицата съдържа сол.

Поставяме тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печем до лек загар на ястието ни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар