Реване с ванилов крем

12/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф779447645
"Това, което различава обикновеното реване от съвършеното реване, е неговият уникален вкус и този страхотен ванилов топинг "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса.

В купа слагаме всички съставки за блата и с шпатула разбъркваме до хомогенна смес.

Намасляваме тавичка (квадратна или кръгла) с диаметър 25 см и поръсваме леко с брашно.

Сипваме сместа в нея и поставяме в предварително нагрята фурна на 170 градуса. Печем около 30 минути до златисто кафяво.

Оставяме да изстине и нарязваме преди сиропиране.

В тенджера слагаме водата и захарта, разбъркваме и поставяме на котлона да заври.

Десет минути след завирането сваляме от огъня и заливаме нарязания блат.
Сиропът трябва да е горещ, а блатът - студен.

В тенджера, слагаме по голямата част от млякото заедно със захарта и поставяме на котлона да загрее, като периодично разбъркваме.

В останалото мляко разтваряме нишестето и ванилиите и прибавяме към загрялото мляко, бъркаме непрекъснато, докато започне да се сгъстява.

Оставяме крема да се охлади малко и разстиламе върху охладеното реване. Леко поръсваме с канела /около една чаена лъжичка/.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар