Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с ванилов крем

Реване с ванилов крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Реване с ванилов крем
Снимка: Мария Симова
1 / 4
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Това, което различава обикновеното реване от съвършеното реване, е неговият уникален вкус и този страхотен ванилов топинг"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г нискомаслено
  • захар - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • портокали - 3 бр. изцеден сок
  • портокали - 2 бр. настъргана кората
  • грис - 350 г
  • брашно - 150 г
  • кокосови стърготини - 80 г
  • за сиропа
  • захар - 600 г
  • вода - 800 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 150 г
  • царевично нишесте - 60 г натурално
  • ванилии - 2 бр.
  • канела - малко за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса.

В купа слагаме всички съставки за блата и с шпатула разбъркваме до хомогенна смес.

Намасляваме тавичка (квадратна или кръгла) с диаметър 25 см и поръсваме леко с брашно.

Сипваме сместа в нея и поставяме в предварително нагрята фурна на 170 градуса. Печем около 30 минути до златисто кафяво.

Оставяме да изстине и нарязваме преди сиропиране.

В тенджера слагаме водата и захарта, разбъркваме и поставяме на котлона да заври.

Десет минути след завирането сваляме от огъня и заливаме нарязания блат.

Сиропът трябва да е горещ, а блатът - студен.

В тенджера, слагаме по голямата част от млякото заедно със захарта и поставяме на котлона да загрее, като периодично разбъркваме.

В останалото мляко разтваряме нишестето и ванилиите и прибавяме към загрялото мляко, бъркаме непрекъснато, докато започне да се сгъстява.

Оставяме крема да се охлади малко и разстиламе върху охладеното реване. Леко поръсваме с канела /около една чаена лъжичка/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: