Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтенца с млечен сос

Картофени кюфтенца с млечен сос

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71379104406
Картофени кюфтенца с млечен сос
Снимка: Жулиета
1 / 2
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Всяко уважаващо себе си картофено кюфте не стъпва в чинията, ако не е завито в млечен сос - от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • За картофените кюфтета
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 бр. глави (средно големи )
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 400 г
  • сол - на вкус ( з използвах пикантина)
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка (използвах 4.5%)
  • майонеза - 1 кофичка (на краси е достатъчна)
  • чесън - на прах (може и глава чесън)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на кюфтета:

Сваряване картофите, след това ги обелваме и ги оставяме да изстинат добре, ако картофите са прекалено топли, кюфтетата ще се разпаднат. След това настъргваме с ренде в купа картофите, добавяме към тях настърган лука, добавяме и яйцата 2 бр. /другите 3 оставяме за овалването/, натрошаваме и сиренето и накрая слагаме и подправките по вкус.

Омесваме добре всичко и от получената смес правим средно големи кюфтета.

Загряваме олиото на котлона. Почваме да оформяме кюфтетата, като едно по едно редуваме в следният ред - брашно, яйце и галета, и запържваме до готовност от двете страни.

Приготвяне на соса:

В купа слагаме кофичката кисело мляко, към него добавяме майонезата и чесъна на прах, може и глава чесън или скилидки според вкуса /кой колко обича/ и накрая добавяме и сол на вкус. Всичко разбъркваме добре с телена четка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: