Язовирена чорба по стамболийски

12/01/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • рибни глави - 3 бр. от едра риба
  • девесил - 150 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 2 глави
  • доматена паста - 250 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - половин чаена лъжичка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 100 г
  • сол - на вкус
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите се сваряват и обезкостяват. Отделно морковите и лукът се настъргват на едро и към тях се добавя доматената паста.

Девесилът се нарязва на ситно и той се добавя към сместа с пастата. После към всичко това се слага червеният сладък и лют пипер, чубрицата, черният пипер и мащерката.

На котлона се слага да ври водата с олио, към която се добавя готовата смес без обезкостеното месо.

След като уври, към всичко това се добавя и обезкостеното месо.

Препоръчва се главите да са от различни видове риба за по-добър вкус.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар