Бухти с балканска чубрица и домашно кисело мляко

12/01/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Ако не сте големи любители на сладичкото, тези бухти с балканска чубрица са точно за вас "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 616
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто за бухти:
Разбиваме в дълбока купа яйцата със захарта. В отделен съд смесваме содата и киселото мляко, към тях се прибавя сол, захар, 1/2 с.л. балканска чубрица. И това всичко се прибавя към яйчената смес.

Разбъркваме добре, като посипваме с брашно, докато се получи гъста кашичка (смес между боза и тесто). Оставяме около 10 минути да престои.

В по-голямо количество загрята мазнина с помощта на лъжица се оформят внимателно бухтите и се изпържват до златист цвят.

Домашно кисело мляко:
Сваряваме прясното мляко на бавен огън, като от време на време се разбърква. Оставя се да изстине до около 42 градуса.

В чаша слагаме закваската и разбъркваме интензивно с 4 с.л. от прясното мляко.

В измити и подсушени буркани разпределяме закваската и допълваме с млякото, като разбъркваме добре с лъжица. Вече напълнените буркани ги затваряме и увиваме много добре с одеяла.

Така престояват 3 часа и 30 минути на топло. След което ги изваждаме и ги поставяме в хладилник.

Бухтите се поднасят с чаша кисело мляко и поръсени с останалата част от чубрицата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите