Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Спанак по Мексикански

Спанак по Мексикански

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457503
Спанак по Мексикански
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето и поредното доказателство, че вкусните ястия са универсално харесвани по цял свят"

Необходими Продукти

  • яйца - 4
  • спанак - 600 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • масло
  • кашкавал - 100 г /твърдо сирене/
  • червен пипер
  • сол.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме спанака да се свари, отцеждаме го и го режим на ситно.

В уок тиган слагаме малко масло и запържваме спанака, поръсваме с индийско орехче.

Мажем тавичката с масло и изсипваме готовия спанак. Поръсваме със сол и червен пипер.

Правим четири малки дупки като гнезда, в които да счупим яйцата.

Слагаме да се запече в загрята фурна на 180 градуса.

Сервираме с настърган кашкавал отгоре или твърдо сирене в зависимост от вкуса на всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: